طراحی عنوان سئو

سئو و رعایت نکات آن یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند ترافیک ارگانیک و رایگان برای سایت شما ایجاد کند که این ترافیک می تواند یکنواخت و همراه با نرخ تبدیل مناسبی باشد. از این رو بسیاری از سئوکاران معتقدند استفاده از تکنیک های مختلف سئو همچنان کارایی خوبی دارد و می تواند نتایج جالب توجهی به همراه داشته باشد.

از طرف دیگر بسیاری از تکنیک های اصلی و پایه ای سئو همچنان در دل آپدیت های مختلف گوگل دست نخورده باقی مانده که یکی از مطرح ترین آن ها تولید عنوان (هدلاین) قوی است.

مادامی که عنوان نمایانگر مهم ترین نکات محتوا باشد و از تگ ها یا کلمات کلیدی اصلی تشکیل شود می تواند موجب افزایش کلیک و جذب ترافیک ارگانیک برای سایت شود. از این رو ما در این مقاله به دنبال این هستیم که بدانیم عنوان بر اساس قوانین سئو چگونه نوشته می شود؟ چه ویژگی هایی دارد و چگونه می توانیم از آن در جهت افزایش کلیک و ترافیک ارگانیک سایت بهره ببریم؟

هدلاین یا عنوان در سئو به چه معنی است؟

قبل از این که بخواهیم با ویژگی های هدلاین در سئو و چگونگی نگارش آن آشنا شویم باید بدانیم که عنوان در سئو دقیقا به چه معنی است و به کدام بخش از یک متن اطلاق می شود؟

در حالت کلی هدلاین در سئو به دو بخش مهم و عمده تقسیم می شود که عبارت است از:

  • هدرها یا همان H1
  • meta title یا همان عنوان هایی که در نتیجه SERP به کاربر نمایش داده می شود.

البته توجه داشته باشید که در بسیاری از موارد سیستم مدیریت محتوا (CMS) به طور پیشفرض H1 را برابر با meta title قرار می دهد. این موضوع می تواند در برخی موارد به زیان سایت شما تمام شود، حال در ادامه بیشتر به تفاوت های این دو نوع عنوان سئو خواهیم پرداخت.

تفاوت meta title و هدر H1

در حالت کلی هدر H1 عنوانی است که در صفحه وب سایت به کاربر نمایش داده می شود و meta title عنوانی است که نتیجه جستجوهای کاربر در صفحه گوگل نشان داده می شود. شما می توانید از طریق کد نویسی در HTML عنوان متای خود را تعیین کنید:

که نتیجه آن چیزی مانند تصویر زیر خواهد بود:

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید هر دو عنوان سئو برای رتبه بندی اهمیت دارد. در کلام ساده تر هم meta title و هم H1 باعث می شوند که گوگل از محتوا درک بهتری پیدا کند و متوجه شود که موضوع، هدف و متن محتوا در چه حوزه ای است. بنابراین انتخاب یک meta title و H1 مناسب می تواند تاثیر مستقیم در رده بندی و بهبود سئوی سایت شما داشته باشد.

آیا H1 و meta title از نظر فنی با هم متفاوت هستند؟

با وجود این که امکان برابر بودن meta title و H1 در بسیاری از موارد وجود دارد، اما سئوکاران حرفه ای به خوبی می دانند که از نظر فنی تفاوت های مهمی میان این دو عنوان سئو وجود دارد:

طول عنوان: از نظر فنی شما نمی توانید بیش از 60 کاراکتر برای meta title در نظر بگیرید. این در حالی است که H1 می تواند تا جایی که بخواهید طولانی باشد. بنابراین شما در meta title باید سعی کنید مفهوم اصلی محتوا با حذف جزئیات و به صورت مختصر به کاربر اطلاع رسانی کنید. در حالی که شما می توانید در H1جزئیات دقیق تری از محتوای خود با طول مناسب ارائه دهید.

  • لحن: نکته ای که وجود دارد این است که meta title عملکردی مانند ویترین دارد، از این رو سعی کنید از لحن و نوشتاری استفاده کنید که برای کاربر جذاب باشد و باعث ورود وی به سایت شما شود. به طور مثال استفاده از لحن های هشداردهنده، ترغیب کننده و جذاب می تواند بسیار مفید باشد. این در حالی است که H1 می تواند به صورت عادی و با لحنی ملایم تر مخاطب را برای خواندن متن ترغیب کند.
  • ساختار: به این نکته توجه داشته باشید که H1 و meta title می توانند ساختارهایی نزدیک به هم داشته باشند اما با این حال استفاده از کلمات کلیدی، تگ ها و ... می تواند در هر کدام از این دو نوع عنوان سئو متفاوت باشد. همه این موارد بر اساس اهداف و استراتژی سئو شما مشخص خواهد شد.

اهمیت meta title در سئوی سایت

پیش از آن که بخواهیم با نحوه تدوین عنوان متا آشنا شویم باید بدانیم که اساسا meta title چه کارکردی در سئو دارد و چگونه می تواند نرخ ترافیک سایت را افزایش دهد.

همه ما می دانیم که عنوان جذاب می تواند مهم ترین عامل برای جذب مخاطب به سایت باشد. در واقع اولین کنش میان مخاطب و سایت ما در صفحه جستجو و نتایج SERP همین عنوان های متا می باشد. بنابراین می توان به آن به دید یک ویترین مهم و کاربردی نگاه کرد.

اما سوال اینجاست که تاثیر استفاده از یک عنوان جذاب تا چه اندازه می تواند مشخص و قابل درک باشد؟ بر اساس آخرین آمار انجام شده نرخ کلیک بر روی اولین گزینه نمایش داده شده در SERP حدود 27 درصد است که این نرخ برای گزینه دوم نتایج جستجو حدود 15 درصد می باشد. یعنی تفاوت نرخ کلیک بین دو گزینه اول SERP چیزی حدود 10 الی 12 درصد است.

تقریبا می توان تمام علت این مسئله و تفاوت نرخ کلیک را در meta title و انتخاب آن دانست. بنابراین اگر بخواهیم منطقی نگاه کنیم به ازای هر 100 نفر 10 الی 12 نفر بیشتر به سایت شما وارد خواهند شد و از این میزان شما می توانید درصد مناسبی را به مشتری خود تبدیل کنید. یک تاجر به خوبی می تواند قدر این ارقام را بداند!

تصویر بالا را در نظر بگیرید. در این تصویر سه عنوان اول یک نتیجه جستجو به نمایش گذاشته شده است:

  • اولین نتیجه مرتبط ترین عنوان به جستجوی صورت گرفته را دارد.
  • عنوان دوم به واسطه استفاده از تعداد مسیر سعی کرده نتیجه کاربردی به کاربر ارائه دهد
  • عنوان سوم نیز با استفاده از عنوان 9TIPS عملا یک نوع هیجان و جذابیت بالا برای مخاطب خود ساخته است.

بنابراین همانطور که مشخص است داشتن یک عنوان سئوی مناسب تا چه اندازه ای می تواند در کسب رتبه های بالا SERP و جذب مخاطب و افزایش نرخ کلیک تاثیر گذار باشد. از نظر بسیاری از سئوکاران داشتن meta title تا اندازه ای می تواند در افزایش نرخ تبدیل سایت نیز تاثیرگذار باشد.

7 تکنیک برای نوشتن عنوان سئوی کارآمد

تا به اینجا دانستیم که عنوان سئو یا همان meta title چه تاثیری در روند سئوی سایت و افزایش ترافیک ارگانیک می تواند داشته باشد. حال نوبت این است که کلید هایی را برای ساخت بهترین عنوان های سئو کشف کنیم. در ادامه با 7 کلید یا تکنیک مهم برای ساخت meta title مناسب آشنا خواهیم شد. این کلید ها به شما کمک می کند که بتوانید عنوانی داشته باشید که از نظر سئو تاثیر مثبت در روند سایت شما و تبدیل شدن به رتبه های برتر SERP داشته باشد.

عنوان متا باید کلمه کلیدی را هدف قرار دهد

عنوان متا و H1 باید هر کدام کلمه ای کلیدی مشخصی را هدف قرار دهند. این کلمات کلیدی استفاده شده توسط هر کدام از این عنوان ها می تواند متفاوت یا برابر باشد. چیزی که اهمیت دارد این است که این کلمه کلیدی باید بتواند مفهوم محتوا، نیاز کاربر و پاسخ به نیاز کاربر را دربر بگیرد. همچنین در نظر داشته باشید تا جایی که می توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید که حجم جستجوی بالا با رقابت کم داشته باشد.

مهم ترین نکته ای که در این خصوص وجود دارد این است که کلمه کلیدی انتخابی باید در ابتدای عنوان یا نزدیک به ابتدا جایگذاری شده باشد. علت این مسئله در چند نکته است:

  • اول این که گوگل ساده و سریع تر می تواند مفهوم محتوای شما را درک کند.
  • دوم این که اولین کلمه ای که مخاطب می بیند اگر برابر با نیاز و خواسته وی باشد این احتمال وجود دارد که سریع تر سایت شما را انتخاب کند.
  • سوم این که طول عنوان متا بیش از 60 کاراکتر نیست. بنابراین استفاده از کلمه کلیدی در میانه یا انتهای عنوان خطر حذف شدن (کراپ شدن) آن را بیشتر می کند.

عنوان متای خود را پیش از انتشار مشاهده کنید!

همانطور که بارها در این متن اشاره شد، عنوان متا نباید بیش از 60 کاراکتر باشد. با توجه به این که کامل بودن عنوان متا در استفاده از کلمه کلیدی و همچنین مفهومی که باید به مخاطب القا کند، باید پیش از انتشار عمومی آن مطمئن شویم که این عنوان از نظر گوگل و SERP به چه شکلی دیده می شود. ابزارهای مختلفی در اینترنت وجود دارد که شما می توانید به واسطه آن پیش نمایشی از عنوان متای خود داشته باشید. به طور مثال استفاده از ابزاری مانند MOZ می تواند کارایی خوبی برای شما داشته باشد.

از فراخوان یا Calls-to-action در عنوان متا خود استفاده کنید

Calls-to-action راهی است که شما می توانید از مخاطب به صورت مستقیم بخواهیم تا وارد سایت و محتوای شما شود و یا کار خاصی را انجام دهد.

به طور مثال استفاده از عنوان هایی مانند «بیایید تا کشف کنیم» و یا «به نظر شما چرا ... » از جمله عنوان هایی محسوب می شود که می تواند به عنوان Calls-to-action نظر کاربر برای انجام یک کار را به خود جذب کند.

معمولا از این فراخوان ها در ابتدای عنوان متا استفاده می شود. البته باید در نظر داشته باشید که استفاده از این فراخوان ها باید بر اساس کلمه کلیدی انتخاب شده و همچنین اهداف و استراتژی های شما صورت بگیرد. بنابراین لزوما قرار نیست در تمامی محتواها و عنوان ها از این فراخوان ها استفاده شود.

هر جایی که ممکن بود از برند خود استفاده کنید

استفاده از برند در هر فرصتی که ممکن باشد می تواند اعتبار محتوا و سایت شما را بهبود ببخشد. این مسئله از فاکتور E-E-A-T نیز بسیار تاثیر گذار است و نشان می دهد که شما از محتوای خود حمایت می کنید. در نظر داشته باشید که برند شما در هر صورت دارای اعتبار مشخصی است. از این رو شما می توانید از این اعتبار به نفع محتوا و سئو سایت خود استفاده کنید.

بنابراین در صورتی که عنوان سئوی انتخاب شده کمتر از 60 کاراکتر باشد، شما می توانید از نام و عنوان برند خود در انتهای عنوان متا استفاده کنید. بدین ترتیب اعتبار محتوا و سایت شما به واسطه اعتبار برند شما افزایش پیدا می کند و همین مسئله می تواند برای مخاطب و گوگل به عنوان یک عامل تعیین کننده اعتبار محتوا محسوب شود.

چرا از چارچوب های عادی خارج نشوید؟!

کاملا عادی است که محتواهای مختلف در گروه های گوناگون از عنوان های متای کلیشه ای استفاده کنند، در این حالت اگر شما کمی جسور باشید می توانید عنوان هایی را انتخاب کنید که از کلیشه خارج است و می تواند برای ذهن مخاطب جالب و عجیب به نظر برسد.

همانطور که عنوان شد ممکن است مخاطب پیش از تصمیم گیری برای انتخاب سایت مورد نظر 20 تا 30 عنوان سایت را مرور کند. از این رو اگر در رتبه های اول جستجو نباشید این شانس را خواهید داشت که با انتخاب عنوان هایی خارج از چارچوب ذهن مخاطب را قلقلک دهید.

به طور مثال به جای استفاده از عنوان هایی مانند «هر آن چیزی که باید از ... بدانید» می توانید عنوانی مانند «هر آن چیزی که از .... می دانستید، اشتباه بود» استفاده کنید. این استفاده متناقض در عنوان می تواند ذهن مخاطب را درگیر کند و او را به چالش بکشاند. همین مسئله کافی است تا محتوای شما برای مخاطب جذاب باشد و این یعنی افزایش نرخ کلیک و ترافیک ارگانیک سایت شما.

استفاده از اعداد را جدی بگیرید

در دنیایی که همه چیز به صورت کیفی توصیف می شود، استفاده از اعداد می تواند همه چیز را روشن کند. در واقع استفاده از اعداد و تعداد به کاربر نشان می دهد که محتوای شما دقیقا چه چیزی را عنوان می کند و مخاطب با چه چیزهایی رو به رو می شود.

به طور مثال استفاده از عنوان «3 قهوه ساز برتر»نشان می دهد که مخاطب در محتوای شما با 3 دستگاه قهوه ساز که از جنبه های مختلف به عنوان قوه ساز برتر شناخته می شود، آشنا خواهد شد.

یادتان باشد که عموما مخاطبان دوست دارند با گزینه های بیشتری رو به رو باشند و حق انتخاب بالاتری داشته باشند. از این رو سعی کنید همواره اعداد بالا مانند 7، 10 یا 15 را در عنوان متای خود استفاده کنید.

برورز باشید و از تست کردن نترسید!

یادتان باشد که کشف احساسات مخاطب هدف و پیدا کردن بهترین عنوان همیشه کار ساده ای نیست. از این رو عنوان های انتخاب شده را همواره مورد پایش مداوم قرار دهید و اگر لازم باشد آن ها را بروزرسانی کنید.

یادتان باشد که هیچ چیزی به اندازه اضافه کردن عبارت های توصیفگر قدرتمند و یا اعداد نمی تواند در جذب مخاطب تاثیرگذار باشد. همچنین در نظر داشته باشید که استفاده از عنوان های خارج از کلیشنه نیز می تواند در برخی مواقع ترخ کلیک فوق العاده ای برای شما داشته باشد.

تنها چیزی که باید بدانید این است که عنوان انتخاب شده را نباید رها کنید. پایش مدام و کشف نرخ کلیک ایجاد شده این عنوان می تواند شما را برای ساخت عنوان های دیگر راهنمایی کند.

عنوان های بهتری بنویسید تا ترافیک بیشتری داشته باشید

در این مقاله عنوان سئو مورد بررسی قرار گرفت و نشان دادیم که عنوان متا چه تفاوت هایی می تواند با H1 داشته باشد، گرچه در بسیاری از موارد سئوکاران این دو مفهوم را به جای هم استفاده می کنند.

ما در این مقاله بر اساس کارکرد و استراتژی هایی که وجود داشت سعی کردیم تفاوت های عمده ای میان H1 و meta title عنوان کنیم. از طرف دیگر به خوبی دانستیم که meta title تا چه اندازه به عنوان یک دروازه ورودی می تواند در افزایش حجم ورودی و بالا رفتن نرخ کلیک تاثیر گذار باشد.

یادتان باشد که یک کاربر ممکن است پیش از انتخاب سایت مورد نظر خود، 20 یا 30 عنوان را در صفحه نتایج گوگل مرور کند. بنابراین استفاده از عنوانی جذاب و منطبق بر اصول سئو می تواند در جذب مخاطب و افزایش نرخ کلیک بسیار تاثیر گذار باشد. از این رو در این مقاله 7 کلید اصلی برای ساخت بهترین meta title ارائه شد که عبارتند از:

  • عنوان متا باید کلمه کلیدی را هدف قرار دهد
  • عنوان متای خود را پیش از انتشار مشاهده کنید!
  • از فراخوان یا Calls-to-action در عنوان متا خود استفاده کنید
  • هر جایی که ممکن بود از برند خود استفاده کنید
  • چرا از چارچوب های عادی خارج نشوید؟!
  • استفاده از اعداد را جدی بگیرید
  • برورز باشید و از تست کردن نترسید!