8 استراتژی سئو در سال 2024

طی 18 ماهه گذشته گوگل تغییرات بسیار عمده ای در الگوریتم های خود اعمال کرده است. به نحوی که بسیاری از سایت ها طی این مدت آسیب های جبران ناپذیری را تحمل کرده و برخی دیگر وارد محدوده SERP شدند.

ورود هوش مصنوعی و ادغام آن با الگوریتم های جستجو باعث شده است روند عادی جستجو تحت تاثیر قرار بگیرد و گوگل بیش از پیش بتواند محتواهای متنی و حتی بصری را درک و طبقه بندی کند. در این میان سایت هایی که تعاملگراتر بوده و توانسته ارتباط مثبتی با کاربران خود برقرار کنند توانسته اند به سرعت رتبه های برتر را به دست بیاورند، حال این که در طرف مقابل سایت های کوچکتر متحمل شکست های بزرگتری شده اند.

با این حال این سوال مطرح می شود که آیا با این حجم از تغییرات عمده همچنان استراتژی ها و ابزارهایی وجود دارد که در این بروزرسانی های کارایی خود را حفظ کرده باشند؟ ما در این مقاله می خواهیم سراغ 8 ابزار یا استراتژی برویم که همچنان می تواند در سئوی سایت ما در سال جاری نیز تاثیرات مثبتی ایجاد کند. با ما همراه باشید.

8 استراتژی که برای هر سایتی می تواند کارایی داشته باشد

نکته مهمی که وجود دارد این است که مهم نیست تاثیر الگوریتم های روی سایت ها می تواند برابر با تاثیری باشد که روی افراد می گذارد. بسیاری از سئوکاران و مدیران سایت ها مدام از این که یک الگوریتم کارایی خاصی ندارد و نمی تواند سئو را تحت تاثیر قرار دهد شکایت می کنند.

نکته ای که وجود دارد این است که ممکن است یک استراتژی برای گروه های خاصی از سایت ها کارایی داشته باشد و یا این استراتژی در زمانی های خاص کارایی خود را نشان دهد. آن چیزی که مهم است این است که ما در این مقاله سعی کردیم سراغ 8 استراتژی برویم که می دانیم می تواند برای هر نوع سایت فارغ از بزرگی یا کوچکی آن کارایی مثبتی داشته باشد.

البته در نظر داشته باشید بسته به نوع سایت شما و همچنین استراتژی هایی که دنبال می کنید همچنان این احتمال وجود دارد که حتی این 8 تکنیک نیز برای شما کارایی خوبی نداشته باشد و شاید هم اثر فوق العاده مثبتی بتواند در سئوی سایت شما ایجاد کند.

Link building یا لینک سازی

لینک سازی از جمله ابزارهایی است که بعید به نظر میرسد روزی کارایی خود را از دست بدهد. داشتن لینک در سایت های مختلف و معتبر این امکان را به ربات های گوگل می دهد که بتوانند محتوای شما را از طریق یک دروازه معتبر کشف کنند. همچنین این لیک دهی نیز می تواند ترافیک ارگانیک خوبی ایجاد کند و کاربران متعددی را جذب سایت شما نماید.

نکته ای که باید بدانید این است که طی ماه های گذشته گوگل تغییر چندانی در خصوص Link building اعمال نکرده و تنها به چند تغییر جزئی در آخرین آپدیت HCU در این خصوص اکتفا کرده است. بر این اساس مهم ترین نکته ای که باید در این مورد رعایت کنید کیفیت لینک های ایجاد شده است.

در واقع در گذشته تعدد لینک های خارجی و بک لینک ها اهمیت داشت و این امکان را می داد که سایت بیشتر دیده شود، اما امروز کیفیت لینک اولویت بسیار بالاتری پیدا کرده. بدین معنی که سایتی که لینک شما در آن قرار می گیرد باید از نظر اعتبار و جذب مخاطب در رتبه خوبی قرار گرفته باشد و از نظر محتوایی نیز هم سو با محتوا و سایت شما باشد.

به طور مثال اگر شما در حوزه بهداشت و سلامت کار می کنید نباید لینک شما در سایتی که روغن موتور می فروشد قرار گرفته باشد، مگر این که محتوای شما در حوزه سلامت مرتبط با روغن موتور باشد!!

بازنویسی محتوا

طی آپدیت های اخیر گوگل و استفاده از الگوریتم HCU بسیاری از محتواها از محدوده SERP خارج شده و رتبه های خود را از دست داده اند. نکته ای که وجود دارد این است که به جای تدوین محتوای جدید بهتر است همان محتواهای خود را مورد بازبینی و بازنویسی قرار دهید. اینگونه احتمال کسب سئوی بهتر برای سایت و محتوای شما بیشتر است. علت این مسئله را می توان در چند مورد جست جو کرد:

  • تغییر عقیده گوگل در نحوه کشف و رتبه بندی محتوا ها (چیزی که در خصوص HCU بسیار شاهد آن هستیم)
  • بازنویسی یک محتوا موجب می شود که شما ایرادات فنی مانند لینک دهی ها و ایرادات محتوایی مانند استفاده از کلمات کلیدی مناسب را مشخص و برطرف کنید.
  • ممکن است ترکیب نتایج در گوگل یا هر موتور دیگری تغییر کرده باشد. از این رو بازنویسی یک محتوا بر اساس آخرین ترکیب جستجو و کلمات کلیدی می تواند کارایی خوبی داشته باشد.

توجه داشته باشید که بازنویسی و آپدیت محتواهای قدیمی این قدرت را به شما می دهد که بتوانید سئوی سایت خود را سریع تر بهبود ببخشید. چرا که این محتوا تا حدی توانسته ترافیک ارگانیک جذب سایت کند و همین مسئله به اعتبار محتوا و کشف آن توسط ربات های گوگل کمک می کند. بنابراین بازگشت به محتواهای تولید شده و بازنگری در ان ها می تواند درصد مهمی از مشکلات سئو سایت شما را برطرف کند.

یادتان باشد مادامی که این محتواها بدون بازنویسی در سایت شما باقی بمانند، عملا امکان رشد و بهبود سئو به شکل چشم گیری وجود ندارد. این محتواها بدون بازنویسی مانند سنگ هایی هستند که همواره به پای سایت شما بسته شده اند.

نشان دهید که یک بیزینس واقعی هستید

ممکن است سایت شما در حوزه تجارت نباشد، در این حالت نیز لازم است شما نشان دهید که یک برند قوی دارید و می توانید از برند خود دفاع کنید.

در کلام ساده تر سعی کنید برای کسب و کار خود و یا برای هدفی که در سایت خود دنبال می کنید یک برند قوی ایجاد کنید و از آن برند استفاده نمایید. این برند بر اساس لینک سازی (که در بالا توضیح دادیم)، ارائه محتواهای هوشمندانه و معتبر و ارائه مشخصات، تجربیات و راه های ارتباطی دقیق می تواند محقق شود.

عدم توجه به برندسازی و ارائه محتواهای تجاری می تواند موجب شود ترافیک ارگانیک سایت شما کاهش پیدا کند، اعتماد به سایت از طرف مخاطب و در نهایت از طرف گوگل کمتر می شود و این که گوگل کمتر سایت شما را در محدوده دایرکتوری های قرار می دهد و احتمالا رفته رفته در ایندکس کردن نیز به مشکل برخورد کنید.

در نظر داشته باشید که در الگوریتم HCU جلب اعتماد و ایجاد یک رابطه تعاملی با مخاطب بسیار اهمیت بالاتری پیدا کرده. از این رو لازم است که شما بر اساس ساخت یک برند قوی این اعتماد و ارتباط را ایجاد کنید.

انجمن یا صفحه چت سایت خود را راه اندازی کنید

همانطور که گفتیم در آپدیت HCU تعامل با مخاطب و ایجاد یک رابطه منطقی با آن بسیار می تواند در روند بهبود سئو تاثیرگذار باشد. اگر دقت کرده باشید در بسیاری از جستجوها طی یک سال گذشته سایت های انجمن محور معمولا جزو سایت های اول به کاربر نمایش داده شده اند.

این مسئله نشان می دهد که ساخت یک انجمن یا صفحه چت برای سایت شما می تواند کارایی بسیاری داشته باشد. در میان سئوکاران رایج است که گفته می شود اگر گوگل به دنبال چیزی است بهتر است آن را دو دستی به آن تقدیم کنیم.

بنابراین شاید ما چندان دوست نداشته باشیم که در سایتمان از انجمن استفاده کنیم، اما اگر گوگل به این انجمن ها اهمیت می دهد، بهتر است ما هم این کار را انجام دهیم.

از محتوای انگل (Parasite content) استفاده کنید

گوگل طی سال های گذشته به خصوص بر اساس HCU سعی کرده است محتواهای انگل را شناسایی کند، اما واقعیت این است که شناسایی این دست از محتوا ها به چند دلیل کار بسیار مشکلی محسوب می شود.

اول این که این شکل از محتواها معمولا با کیفیت محتوایی و الگوریتمی بسیار بالایی تولید می شود. بنابراین گوگل نمی توند ساده مشخص کند که کدام محتوا را باید کنار بگذارد.

دوم این که این دست از محتواها در سایت های معتبر نزد گوگل و دارای ارتباط قوی با مخاطب منتشر می شود. از این رو گوگل بسیار سخت می تواند این دست از محتواها را شناسایی کرده و آن ها را حذف کند.

بنابراین استفاده از Parasite content می تواند تا حد قابل قبولی بسیار موثر باشد، اما چگونه این کار را انجام دهیم؟ در حالت کلی یک سایت معتبر و دارای ارتباط بالا و تعاملی پیدا کنید. این سایت باید نظر گوگل از نظر اعتبار بسیار بالا باشد. در مرحله دوم محتوایی تولید کنید که از نظر سئو و جذب مخاطب بسیار قابل قبول باشد.

با انتشار این محتوا در سایت مورد نظر و ایجاد بک لینک می توانید منتظر جذب مخاطب بالا و افزایش رتبه سایت خود باشید. در واقع محتوای شما در این حالت نقش یک انگل را بازی می کند و سعی می کند از اعتبار و رتبه سایت منتشر کننده به نفع خود و سایت شما استفاده کند.

سئو برنامه نویسی

یکی دیگر از تکنیک هایی که به نظر نمی رسد روزی با آن خداحافظی کنیم، سئوی برنامه نویسی است. سایت هایی که بر اساس برنامه نویسی طراحی و اجرا می شوند می توانند به واسطه PSEO روند خوبی در جهت بهینه سازی ایجاد کند. همچنین در نظر داشته باشید که از نظر سئوکاران سئو برنامه نویسی عمدتا در خدمت سایت های تجاری و محصولاتی است و کمتر تاثیری در سایت های نمایشی یا اطلاعاتی می تواند داشته باشد. با این حال شما می توانید در سایت های تجاری طراحی های مختلفی برای PSEO ایجاد کنید. از جمله:

  • صفحات مبتنی بر جغرافیا (به عنوان مثال، هزینه های مسکن در {X} با X بودن نیویورک، بوستون و غیره)
  • صفحات الگو (به عنوان مثال، الگوهای نمایش اسلاید، الگوهای اکسل و غیره)
  • در مقابل Y (به عنوان مثال، یک برنامه در مقابل برنامه دیگر، یک محصول در مقابل دیگری، یک نوع ماده در مقابل دیگری، و غیره)
  • بهترین X برای Y (به عنوان مثال، بهترین کفش برای دویدن، بهترین کفش برای بلند کردن، بهترین کفش برای بسکتبال، و غیره)

استفاده از ساختارهای برنامه نویسی به گوگل کمک می کند که متوجه شود دقیقا با چه مواردی رو به روست و چه مفاهیمی را قرار است متوجه شود. توجه کنید که استفاده محتوای مناسب، دقیق و کامل در هر کدام از این ساختار مکمل بهبود سئو محسوب می شود. بنابراین ساخت این ساختارهای برنامه نویسی در صفحات متعدد به خصوص برای سایت های کوچک بدون ارائه اطلاعات و محتوای مناسب نمی تواند کارایی خوبی داشته باشد و شاید در برخی موارد موجب کاهش سئو و رتبه سایت شود.

ابزارهای و سایت های ابزار محور

امروز بسیاری از سایت ها در حوزه های مختلف ابزارهایی را در اختیار کاربر قرار می دهند. به طور مثال یک سایت امکان محاسبه میزان کالری مصرف روزانه را برای کاربران فراهم می کند. سایتی دیگر می تواند BMI شما را محاسبه کند.

نکته ای که وجود دارد این است که این دست از سایت ها کاملا ساده طراحی می شوند، اما می توانند مخاطب خوبی برای خود ایجاد کنند. به خصوص این که این سایت ها به واسطه تعاملی بودن همواره از زیر تیغ آپدیت های گوگل جان سالم به در می برند و تقریبا همیشه رتبه های خوبی در نتایج جستجوها دارند. این مسئله باعث شده است که بسیاری از سایت های تجاری بخشی از صفحات خود را به ارائه ابزارهای مختلف بر اساس کسب و کار خودشان اختصاص دهند.

به طور مثال سایت Instant Roofer امکان محاسبه قیمت ساخت سقف بر اساس فاکتورهای مختلف را به کاربران خود ارائه داده است:

نکته جالب توجه اینجاست که بر اساس همین ابزار و نتایج آن سایت می تواند پیشنهاداتی نیز به کاربر ارائه دهد. یعنی بر اساس این قیمت شما می توانید چه کارکردهایی داشته باشید و از چه پیمانکارانی استفاده کنید:

بنابراین اگر بخواهیم ساده تر عنوان کنیم شما می توانید بخشی از سایت خود را به ارائه ابزار مناسب و مرتبط به کسب و کار خودتان اختصاص دهید. حتی شما می توانید صفحه ای مجزا با URL جدا برای ارائه این ابزار ارائه دهید و نتایج تولید شده را به سایت مرجع خودتان منتقل کنید. بدین ترتیب می توانید بر اساس نیاز کاربر اطلاعات دقیق تری به او ارائه دهید و ترافیک ارگانیک خوبی نیز ایجاد کنید.

همچنین یادتان باشد که استفاده از ابزار به خصوص ابزار مرتبط با کسب و کار شما می تواند نرخ تبدیل بالایی برای سایت شما داشته باشد. یعنی کاری کند که کاربر از یک مخاطب ساده به یک مشتری تبدیل شود.

بررسی بهترین محصولات

اگر یک سایت تجاری هستید باید بدانید که مخاطب همواره به دنبال بهترین محصول می گردد. اول این که شما باید بدانید که بهترین از نظر مخاطب شما چیست. آیا کیفیت برای او فاکتور مهمی است و یا این که می خواهد هزینه کمتری را صرف کند. در هر صورت شما باید سعی کنید محتواهایی داشته باشید که بتواند بهترین محصولات را برای کاربر به همراه داشته باشد.

تقریبا امروز بسیاری از سایت های تجاری سراغ استفاده از این تکنیک رفته اند. چرا که این روش علاوه بر جذب مخاطب امکان تبدیل آن به مشتری را افزایش می دهد. چرا که بخشی از پاسخ به نیاز کاربر می تواند همان محصولاتی باشد که شما در حال فروش آن هستید.

همچنین شما می توانید با جزئی کردن اطلاعات و ارائه دقیق تر مشخصات مخاطب را بیشتر در سایت خود حفظ کنید و با ایجاد مقایسه میان محصولات مختلف عملا به وی در مسیر انتخاب کمک کنید. یادتان باشد گوگل هم به دنبال ارائه پاسخ مناسب به نیاز کاربر است، بنابراین اگر بداند محتوای شما این نیاز را برطرف می کند به شما کمک می کند که در رتبه های بهتری در نتایج جستجو قرار بگیرید.

از کجا شروع کنیم؟

به طور کلی باید در نظر داشته باشید که همچنان نمی توان با قطعیت گفت که تمامی این استراتژی ها برای شما مناسب است. همانطور که بارها عنوان کردیم در دنیای سئو همه چیز بستگی دارد و شما بر اساس استراتژی کلی خود و وضعیت سایت و اهدافی که دنبال می کنید باید دست به انتخاب بزنید. تمامی این موارد گفته شده شاید برای سایت شما مناسب باشد و شاید هم نتواند کارایی خوبی برای بهبود سئوی سایت داشته باشد.