سئو وردپرس ابزاری موثر برای بهبود رتبه بندی سایت هایی است که بر اساس وردپرس طراحی شده اند. شاید سایت شما یک سایت کوچک محلی باشد و یا بخواهید فروشگاه مخصوص خودتان را داشته باشید. وردپرس یکی از سریع ترین و شاید ساده ترین مسیرها برای طراحی و ساخت سایت محسوب می شود. اما سوال اینجاست که آیا این ساختار سایت توانایی رقابت در دنیای سئو با سایر سایت ها را دارد؟
پاسخ مثبت است! ابزارهایی وجود دارد که به سئو سایت های وردپرس کمک می کنند تا بتوانند نتایج خوبی در SERP کسب کنند و با سایر انواع سایت ها وارد رقابت شوند. در ادامه می خواهیم به برخی از مهم ترین نکاتی اشاره کنیم که به سایت های وردپرس کمک می کند تا بتوانند در SERP نتیجه قابل قبولی داشته باشند.
سئو چیست؟
سئو شاید مسیری امن، ساده و کم هزینه برای دیدن شدن در دنیای اینترنت است. سئو مجموعه ای از الگوریتم هایی است که رعایت آن ها می تواند ترافیک ارگانیک خوبی برای سایت شما ایجاد کند. در واقع سئو باعث می شود شما در نتایج گوگل رتبه های خوبی به دست بیاورید تا بر اساس آن نرخ کلیک خوبی برای خود داشته باشید.
بنابراین سئو به مجموعه ای از ابزارها گفته می شود که شما به واسطه آن ها سعی می کنید در رتبه های برتر نتایج جستجو یا همان SERP قرار بگیرید و این یک روند همیشگی و پر از رقابت محسوب می شود.
چرا سئو وردپرس اهمیت دارد؟
نه تنها سئو وردپرس بلکه سئو برای هر نوع سایت فارغ از ساختار و هدفی که دنبال می کند اهمیت بالایی دارد. بهبود سئو سایت کمک می کند که آن سایت به صورت ارگانیک دیده شود و ترافیک رایگان از طریق رتبه بندی در نتایج گوگل به دست بیاورد.
زمانی که از عنوان ترافیک رایگان استفاده می کنیم منظورمان این است که سایت شما برای دیده شدن نیاز به پرداخت هزینه به گوگل یا سایر موتورهای جستجو ندارد. شما می توانید بدون این که تبلیغات خریداری کنید سایت خود را در رتبه های برتر نتایج گوگل به نمایش بگذارید.
اما سئو سایت تنها به دلیل رایگان بودن کارایی بالایی ندارد. سئو یک روند قابل اتکا نسبت به روش های پولی برای کاربر محسوب می شود. در واقع کاربر به خوبی می تواند تفاوت نمایش پولی و تبلیغاتی را با نتایج جستجوهای ارگانیک تشخیص دهد. از این رو بهبود سئو مانند سئو وردپرس می تواند اعتبار بیشتری برای سایت شما به همراه داشته باشد.
از این رو سرمایه گذاری و استفاده از مسیرهای بهینه سازی سئو سایت نه تنها می تواند ترافیک رایگان و ارگانیک خوبی برای سایت شما ایجاد کند، بلکه خود به خود باعث افزایش اعتبار و اعتماد برند شما در میان کاربران و مخاطبان شما خواهد شد. این یکی از مهم ترین کارکرد ها و اهداف سئو وردپرس و سایر انواع سئو محسوب می شود.
13 مورد از بهترین روش های بهبود سئو وردپرس
تا به اینجا دانستیم که اولا سایت های وردپرس هم می توانند با سایر انواع سایت ها در نتایج SERP وارد رقابت شوند. از این رو دانستن ابزارهای سئو می تواند کمک بزرگی به کسب رتبه های برتر در این رقابت کند. همچنین با اهمیت استفاده از مسیر بهبود سئو نیز آشنا شدیم. حال نوبت این است بدانیم چگونه می توانیم سئو وردپرس را بهبود ببخشیم. آماده اید؟
تنظیمات Visibility وردپرس سایت خود را دوباره چک کنید
اولین و مهم ترین قانون این است که محتوا و سایت شما برای مخاطب و گوگل قابل دیدن باشد. وردپرس از امکانی استفاده می کند که می تواند مانع از دیده شدن پست ها و محتواهای شما شود.
این امکان زمانی کارایی دارد که سایت شما در حال بروزرسانی است و دوست ندارید مخاطبان در این روند قرار بگیرند. بنابراین مطمئن باشید به صورت اتفاقی این حالت برای محتواها و سایت شما روشن نشده باشد. ممکن است بعد از بروزرسانی فراموش کرده باشید که دوباره آن را خاموش کنید و در حالت قابل مشاهده یا همان Visibility قرار دهید.
یادتان باشد با روشن بودن امکان مخفی ماندن سایت و محتوا بهبود سئو سایت و بهینه بودن آن هیچ کارکردی ندارد، پس این نکته را حتما در مورد سایت و تک تک محتواهای خود مورد بررسی قرار دهید. تنها کافی است در داشبور به بخش تنظیمات رفته و مانند تصویر ویز حالت Visibility را برای پست و سایت خود انتخاب کنید:
از پیوندهای دائمی به روز و بهینه استفاده کنید
Permalinks یا لینک های دائمی امکانی است که به واسطه آن شما می توانید از URL های ثابت و مشخص برای برخی از صفحات خود استفاده کنید. مهم ترین نکته ای که در این بخش وجود دارد این است که شما باید از URL یا آدرس های مشخص، نسبتا کوتاه و واضحی استفاده کنید در این صورت دو مزیت اصلی برای شما خواهد داشت.
اول این که کاربر ساده تر و راحت تر با سایت شما ارتباط برقرار می کند و می تواند درمیان صفحات مختلف و البته مهم شما رفت و آمد کند. به جز تجربه کاربری مزیت مهم دیگر استفاده از URL های بهینه را می توان حرکت ساده تر ربات ها و خزنده های گوگل در صفحات وب شما دانست.
به طور مثال اگر صفحه ای در سایت شما مربوط به کتاب های پرفروش سال 2023 باشد می توانید از این نوع URL استفاده کنید: www.mysite.com/top-selling-books-2023 . در نظر داشته باشید که شما می توانید برای تغییر پیوندهای داخلی از طریق تنظیمات وردپرس در منوی داشبورد اقدام کنید.
از تگ و کتگوری (دسته بندی) استفاده کنید
استفاده از تگ ها و کتگوری های مناسب برای محتواهای سایت این امکان را به گوگل می دهد که راحت تر ساختار سایت شما را درک کنند. خبر بسیار خوب این است که تمامی ابزارهای سئو در جهت افزایش رضایت کاربر طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرند. از این استفاده منطقی و درست از تگ ها و دسته بندی های محتوا می تواند به بهبود تجربه کاربری یا همان UX در کشف محتوا و جستجو در سایت کمک کند.
تگ ها این کارکرد را دارند که به صورت تک کلمه ای مفهوم کلی محتوا را عنوان می کنند. به طور مثال اگر یک محتوا در مورد کتابی از داستایفسکی باشد، نام کتاب، داستایفستکی و نقد می تواند تگ های مناسب برای نشان دادن مفهوم کلی محتوا باشد. تگ ها به گوگل نشان می دهد که دقیقا با چه نوع محتوایی سر و کار دارد و چگونه می تواند نیاز کاربر را برطرف کند.
در طرف دیگر کتگوری یا ایجاد دسته بندی مناسب برای محتواها این اجازه را به خزنده های گوگل می دهد که بتوانند به صورت ساختاری در سایت حرکت کنند. بدین ترتیب احتمال دیدن شدن تمامی محتواها بالا می رود و شما می توانید نرخ کلیک بسیار بهتری برای سایت خود ایجاد کنید. از طرف دیگر این دسته بندی ناوبری را در سایت ساده تر کرده و می تواند یکی از دلایل ماندن کاربر در سایت شما باشد.
از پلاگین های وردپرس استفاده کنید
پلاگین یا افزونه ابزارهایی هستند که شما می توانید بر اساس نیاز خود از هر کدام آن ها اضافه کنید. پلاگین ها به صورت پایه ای در وردپرس قرار نگرفته است، بلکه شما با جستجو و انتخاب هر پلاگین می توانید آن را به داشبورد مدیریتی سایت خودتان اضافه کنید.
اگر بخواهیم ساده تر عنوان کنیم افزونه ها درست مانند دستیارهایی هستند که به شما در بخش های تخصص سایت کمک می کنند. از این رو شما می توانید در خصوص ساختار سایت، محتوا، بهینه سازی و حتی سئو از این افزونه ها کمک بگیرید. در واقع یکی از علل محبوبیت وردپرس برای طراحی سایت را می توان همین افزونه ها دانست.
بنابراین شما هم برای بهبود سئو سایت خود سعی کنید بر اساس نیاز واقعی از این افزونه ها استفاده کنید. همچنین پلاگین هایی مانند Yoast SEO, All In One SEO Pack, SmartCrawl Pro و ... از جمله افزونه های مطرح در حوزه پایش سئو و بهبود ان برای وردپرس محسوب می شود.
از XML Sitemaps یا نقشه سایت در فرمت XML استفاده کنید
سایت مپ نوعی کد در فرمت XML است که ساختار کلی سایت شما را تعیین می کند. در این ساختار مشخص می شود که صفحه اصلی سایت، صفحات فرعی و نحوه چیدمان سایت به چه شکلی است. این فایل کمک می کند تا خزنده ها و ربات های گوگل نقشه سایت شما را در اختیار داشته باشند و بتوانند از طریق آن جستجوهای لازم را انجام دهند.
بنابراین می توان اینگونه گفت که XML Sitemaps اهمیت بالایی در کشف محتوا توسط گوگل و رتبه بندی آن دارد. اگر تخصص بالایی برای نوشتن کد XML Sitemaps ندارید لازم نیست نگران شوید. پلاگین های مختلفی برای وردپرس وجود دارد که امکان طراحی و ایجاد این فایل را برای شما فراهم کرده اند. شما می توانید از پلاگین هایی مانند Yoast SEO یا Google XML Sitemaps برای ساخت این نقشه ساختاری استفاده کنید.
استفاده از لینک دهی داخلی
در هر نوع سئو از جمله سئو وردپرس استفاده از لینک دهی داخلی اهمیت بسیار بالایی دارد و می تواند در بهبود نتایج رتبه بندی SERP کارایی بسیاری داشته باشد.
پیوندهای داخلی به مخاطب کمک می کند ناوبری ساده تری داشته باشند و بتوانند بین محتواهای مرتبط جا به جا شوند. بنابراین این پیوندها می توانند تجربه کاربری خوبی برای سایت شما ایجاد کند و همچنین باعث حفظ مخاطب در سایتتان می شود.
از طرف دیگر به گوگل و خزنده های آن این اجازه را می دهد که بتوانند ساده تر در سایت شما گردش کننده و محتواهای مختلف را از دل سایر محتواها کشف کنند. لینک دهی داخلی یکی از مهم ترین و ضروری ترین ابزارهای بهبود سئو سایت به خصوص در وردپرس محسوب می شود.
یکی از کارهایی که برای لینک دهی در وردپرس می توانید انجام دهید این است که کلمه ای خاص را مشخص کنید و از بین گزینه ها به دنبال امکان لینک دهی بگردید. در این صورت شما می توانید با پیوند لینک مرتبط با آن کلمه به سادگی لینک دهی داخلی خود را انجام دهید.
تصاویر محتوا را بهینه کنید
بهینه سازی تمامی عناصر برای بهبود سئو سایت اهمیت بسیار بالایی دارد. یکی از مهم ترین این عناصر تصاویر است که به محتوا در خوانش بهتر درک مفهوم عمیق تر کمک می کند. یک راهکار ساده و مهم برای بهینه سازی تصاویر استفاده از alt-text هاست.
متن های جایگزین یا همون alt ها به عنوان توصیف کننده تصاویر شناخته می شوند. این متن به گوگل کمک می کند تا بتواند مفهوم تصویر را درک کند و حتی از آن در نتایج جستجوی تصویری استفاده کند. همچنین از نظر تجربه کاربری متن های جایگزین می تواند یک توصیف گر قوی و دقیق از متن برای مخاطبان به خصوص برای معلولان باشد.
بنابراین متن انتخاب شده برای تصاویر باید دقیق و مشخص باشد و همچنین تا جایی که امکان پذیر است از کلمات کلیدی اصلی یا فرعی در آن استفاده شده باشد. همچنین شما می توانید به صورت مستقیم و یا به کمک افزونه هایی مانند SEO Optimized Images این کار را انجام دهید:
در نظر داشته باشید که اگر از alt-text طولانی و چند کلمه ای استفاده می کنید بهتر است از خط فاصله (-) برای جدا کردن کلمات بهره ببرید. بدین ترتیب خوانش متن جایگزین بهتر شده و از طرف دیگر گوگل و سایر موتورهای جستجو alt-text شما را چند کلمه ای در نظر می گیرند. بنابراین احتمال جستجو و کشف این محتوا و تصویر چند برابر می شود.
بنابراین به جای استفاده از حالت هایی مانند WordPressContactFormBuilder بهتر است متن جایگیزین به شکل WordPress-Contact-Form-Builder نوشته شود. همچنین در نظر داشته باشید که استفاده از آندرلاین (_) باعث می شود تمامی کلمات توسط گوگل و وردپرس به عنوان یک کلمه خوانده شود. از این رو قطعا از نظر سئو و جستجوی کلمات دچار مشکل خواهید شد.
SSL را جدی بگیرید
SSL یک پروتکل امنیتی مهم در بستر اینترت محسوب می شود که می تواند اطلاعات میان کاربر و سایت میزبان را به صورت رمزنگاری شده محافظت کند. این پروتکل باعث می شود هکرها به سادگی نتوانند به این اطلاعات دست پیدا کنند و علت اصلی آن کدنگاری یا رمزنگاری میان کاربر و سایت مقصد است.
نکته ای که وجود دارد SSL نقش عمده ای در بهبود سئو سایت دارد چرا که گوگل همواره به دنبال سایت هایی است که بتواند اعتماد و اعتبار بالاتری داشته باشند. داشتن SSL خود به خود این معنا را می دهد که اطلاعات کاربران به صورت کدنگاری شده محافظت می شود.
به این موضوع توجه داشته باشید که سال به سال مسئله امنیت و حفظ اطلاعات کاربر از دید گوگل اهمیت بیشتری پیدا می کند و در آپدیت های اخیر توجه ویژه ای به این مسئله در تعیین رتبه SERP شده است. از این رو بین دو سایت با سئو یکسان آن سایتی که SSL ندارد متضرر خواهد شد و در رتبه های پایین تر قرار خواهد کرد.
اگر سایت شما از طریق سامانه WordPress.com ایجاد شده باشد نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. تمام حساب های کاربری ایجاد شده توسط این سایت به صورت خودکار دارای SSL می باشند، اما اگر از طریق سایر پلتفرم ها سایت وردپرس خود را ساخته باشید می توانید به سادگی و به کمک پلاگین هایی مانند Real Simple SSL نیاز سایت خود به SSL را برطرف کنید.
از لینک های Nofollow استفاده کنید
مزیت بزرگ استفاده از لینک های داخلی این است که تمام اعتبار و قدرت آن در اختیار خودتان قرار دارد، اما زمانی که شما می خواهید به هر دلیل به یک سایت خارج از سایت خودتان لینک دهی کنید داستان فرق می کند.
فرض کنید که شما برای ایجاد رفرنس و دادن اطلاعات بیشتر مخاطب را به لینک خارجی ارجاع می دهید. در این حالت گوگل اعتبار محتوای شما را با محتوای ارجاع داده شده تقسیم می کند. در کلام ساده تر اعتبار لینک خارجی در اعتبار محتوا و سایت شما تاثیرگذار است.
بنابراین در صورتی که اعتبار لینک مقصد بالاتر باشد می تواند به اعتبار صفحه شما کمک کند اما اگر داستان برعکس باشد می تواند آسیب های خاصی به سئو سایت شما وارد کند. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که لینک ها به صورت پیشفرض به صورت فالو در نظر گرفته شده اند. از این رو اگر شما می خواهید از لینکی استفاده کنید ولی اعتبار خود را با آن قسمت نکنید باید این از تگ Nofollow برای آن استفاده نمایید.
در این صورت اعتبار صفحه شما برای خود شما خواهد بود و لینک هم فعال باقی می ماند با این تفاوت که دیگر به عنوان یک بک لینک برای سایت مقصد شناخته نمی شود، اما همچنان می تواند ترافیک ارگانیک برای این سایت ایجاد کند.
شما می توانید برای این کار از افزونه های مربوط به Nofollow استفاده کنید و یا به صورت دستی در بخش Link Relationship از عنوان Nofollow برای لینک مورد نظر بهره ببرید.
امنیت سایت خود را بهبود ببخشید
همانطور که در بخش SSL عنوان کردیم گوگل به دنبال سایت هایی است که بتواند ایمنی کاربر را تامین کند و اطلاعات آن را حفظ کند. از این رو تاجایی که می توانید سعی کنید از پروتکل های امنیتی مختلف برای این کار بهره ببرید.
شما می توانید برای این کار از افزونه های خاصی مانند Wordfence Security یا i Themes Security استفاده کنید. این کار به گوگل نشان می دهد که سایت وردپرس شما می تواند امنیت خوبی داشته باشد. این اتفاقی است که به صورت مستقیم تاثیر خوبی در سئو سایت شما خواهد داشت.
از نظرات به شکل بهینه استفاده کنید
گوگل دوست دارد سایت ها بتوانند با کاربران خود تعامل داشته باشند. بخشی از این تعامل توسط محتوای تولید شده و بخش عمده ای از آن توسط نظرات ایجاد می شود. از این رو جذب نظرات و اعتبار دهی به آن ها از دید گوگل برای کسب رتبه های برتر اهمیت بالایی دارد.
در این بین ممکن است نظرات اسپم مختلفی برای سایت شما ایجاد شود که حاوی لینک ها و بک لینک های مختلفی است. همانطور که گفته شد در این حالت ممکن است اعتبار صفحه شما با اعتبار لینک های ذکر شده در نظرات تقسیم شود. برای جلوگیری از این کار شما می توانید از افزونه های معتبری مانند All In One WordPress Security , Firewall and Spam Protection, Anti Spam, Firewall by CleanTalk و ... استفاده کنید.
توجه کنید که بسیاری از این افزونه ها دارای امکاناتی است که می توانند به واسطه آن اسپمرها یا کاربرانی که اقدام به تولید نظرات هرز می کنند را شناسایی کنند. در این صورت کاربر مورد نظر امکان ورود مجدد به سایت شما را نخواهد داشت. این ها مواردی است که می تواند به شما برای داشتن سئو وردپرس مناسب کمک کند.
همراه WWW یا بدون WWW !
امروز در فضای اینترنت URL ها به دو شکل مورد استفاده قرار می گیرند:
- همراه WWW مانند: www.mysite.com
- بدون WWW مانند: mysite.com
نکته ای که وجود دارد این است که گوگل و موتورهای جستجوگر و به طور کلی اینترنت این دو آدرس را به عنوان دو سایت مجزا در نظر می گیرند با وجود این که هر دو آن ها به یک مقصد ختم می شوند. بنابراین مهم این است که شما کدام یک را انتخاب می کنید و به کدام پایبند می مانید.
در کلام ساده تر از نظر سئو و جذب مخاطب اهمیتی ندارد که کدام یک از این دو آدرس را انتخاب کرده باشید، آن چیزی که اهمیت دارد این است که شما باید به یکی از این دو مورد پایبند باشید و تا انتها از آن استفاده کنید.
بنابراین در صفحات مجازی، در لینک دهی ها و در تمامی مواردی که قرار است URL سایت شما ذکر شود تنها باید یکی از این دو گزینه را انتخاب کنید و در تمامی موارد به آن یک گزینه پایبند باشید. استفاده از هر دو حالت می تواند موجب سردرگمی گوگل و خزنده های آن شود. این نکته ای بسیار جزئی اما مهم است که می تواند روند سئو شما را تحت تاثیر قرار دهد.
برای این که بدانید سایت شما از کدام حالت استفاده می کند می توانید به داشبورد وردپرس خود بروید، روی «تنظیمات» کلیک و در قسمت «تنظیمات عمومی»، فیلدهای فرم برای URL خود را مشاهده کنید. همچنین در این بخش امکان تغییر این آدرس برای شما وجود دارد.
همیشه سریع باشید
سرعت بارگذاری و در اختیار قرار دادن محتوا اهمیت بالایی در بهود UX و سئو سایت دارد. امروز کاربران تحمل و صبر کمتری نسبت به گذشته دارند و به دنبال سایت هایی هستند که در کوتاه ترین زمان ممکن بارگذاری شده و تمام اطلعات لازم را ارائه دهد.
از این رو پیشنهاد ما این است که از تم های سریع وردپرس برای سایت خود استفاده کنید. بسیاری از تم ها در وردپرس پیشنهاد شده است که از نظر سرعت بارگذاری در رده های خوبی قرار دارند و شما می توانید با استفاده از آن ها تجربه کاربری را بهتر کنید و از این طریق کمک بزرگی به سئو سایت خود کنید.
همچنین شما می توانید از طریق ابزار Google PageSpeed Insights سرعت بارگذاری و صفحه خود را مورد بررسی قرار دهید. در نتیجه اعلام شده پیشنهاداتی هم برای بهبود سرعت به شما ارائه می شود. بدین ترتیب شما می توانید همواره در جهت بهبود سرعت و افزایش تجربه کاربری قدم بردارید.
سئو وردپرس خود را امروز بهبود بخشید
هر کسی می تواند سئو وردپرس خود را به سادگی بهبود بخشد. با اجرای تمام یا بخشی از نکات ساده این راهنما، اعتبار و رتبه وب سایت خود را در تمام موتورهای جستجو افزایش دهید. این اتفای می تواند موجب افزایش بازدیدکنندگان وب سایت، نرخ کلیک و نرخ تبدیل ها شود.