سئوکاران و تولیدکنندگان حرفه ای محتوا نیز ممکن است روزی در تولید محتوا سئو اشتباهات فاحشی انجام دهند. آن چیزی که اهمیت دارد بدانیم این است که محتوا تولید شده نباید خسته کننده به نظر برسد و اینگونه نباشد که محتوا مانند نوشته یک ماشین یا ربات باشد.
در واقع رعایت نکات سئو بدین معنی نیست که لزوما چارچوب های خاص و مشخصی را همواره باید رعایت کنیم و سعی کنیم مانند یک ربات عمل نماییم. این مسئله به خصوص در آپدیت های اخیر گوگل بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در واقع گوگل به دنبال محتواهایی است که بتواند نیاز کاربر را برطرف و در عین حال تعامل خوبی با مخاطب برقرار کند. از این رو نکات گفته شده در این مقاله با این هدف عنوان می شود که در نهایت متن و محتوای تولید شود که بتواند نظر گوگل و مخاطب را در کنار هم داشته باشد. نکته ای که باید آن را به خاطر داشته باشید این است که محتوا تولید شده، باید محتوای برای مخاطب باشد و نه گوگل.
چرا تولید محتوا سئو اهمیت دارد؟
اگر محتوا شما بدون در نظر گرفتن سئو تولید شده باشد احتمالا نمی تواند نتیجه خوبی در SERP به دست بیاورد. تحقیقات نشان داده است سایتی که بتواند رتبه اول SERP را به دست بیاورد از نرخ کلیک 40 درصدی بهره مند می شود. یعنی 40 درصد از کاربرانی که کلمه کلیدی یا موضوع مربوطه را جستجو کرده باشند سراغ اولین لینک نمایش داده شده می روند.
نکته جالب توجه اینجاست که این رقم برای لینک دوم چیزی کمتر از 20 درصد است. حال اگر یک سایت در رتبه 10 ام نتایج SERP قرار بگیرد تنها حدود 2 درصد از تمام مخاطبان را می تواند به خود جذب کند. این رقم مسلما برای صفحات دوم به بعد به شدت کاهش پیدا می کند.
بنابراین استفاده از سئو نه تنها برای رسیدن به صفحه اول بلکه برای رسیدن به رتبه های برتر SERP اهمیت بالایی دارد. در کلام ساده تر محتوا شما بدون سئو نمی تواند نرخ کلیک خوب و ترافیک ارگانیک بالایی داشته باشد.
ترافیک ارگانیک بدین معنی است که کاربران از طریق جستجوی کلمه کلیدی و موضوع مربوطه بتوانند شما را پیدا کنند و این یک روند طبیعی و رایگان است. بنابراین سئو یک امکان و ابزار رایگان در اختیار شما قرار می دهد که بتوانید نرخ کلیک سایت خود را افزایش دهید و از مزایای آن بهره مند شوید.
حال اگر نخواهید سراغ سئو بروید باید این را بپذیرید که برای هر محتوا خود شروع به تبلیغات در فضاهای مختلف کنید که این خود به خود مستلزم هزینه است. هزینه ای که می تواند حتی صرفه اقتصادی چندانی نداشته باشد و نتایج جالب توجهی برای شما ایجاد نکند. سوالی که پاسخ آن اهمیت دارد این است که آیا تبلیغات بدون سئو می تواند کارایی داشته باشد؟ بسیاری از سئوکاران معتقد هستند که پاسخ این سوال منفی است.
بنابراین زمانی که شما می توانید از طریق سئو ترافیک ارگانیک و رایگان برای سایت خود داشته باشید، چرا این کار را انجام نمی دهید؟ همچنین سئو می تواند به 5 چالش بزرگ در زمینه تولید محتوا پاسخ دهد. چالش هایی که عبارتند از:
- کشف ایده جذاب برای تولید محتوا
- افزایش تعامل محتوا با مخاطب
- افزایش ترافیک و نرخ کلیک
- کشف مخاطبان و افزایش نرخ تبدیل
اصول اولیه و پایه ای تولید محتوا سئو
برای تولید محتوا سئو لازم است که نکات پایه ای و عناصر سازنده را به خوبی بشناسیم. این عناصر پایه ای معمولا در آپدیت های مختلف گوگل ثابت باقی می ماند. در واقع نکته ای که وجود دارد این است که سایر عناصر و نکات کلیدی مربوط به سئو بر اساس این اصول ساخته و پرداخته می شود. بنابراین لازم است ابتدا این اصول را بشناسیم تا بتوانیم بر اساس آن پیش برویم.
بهینه سازی کلمات کلیدی
کلمات کلیدی از عناصر کلیدی و پایه ای سئو محسوب می شود. این کلمات به گوگل کمک می کند که محتوا شما را درک کند و بر اساس نیاز کاربر آن ها را نمایش دهد. در واقع کلمات کلیدی راه ارتباطی اصلی مخاطب با محتوا شما از طریق جستجوی گوگل یا هر موتور دیگری محسوب می شود.
بهینه سازی کلمات کلیدی بدین معنی است که اولا شما باید کلماتی را کشف کنید نزدیک ترین حالت به نیاز کاربر باشد و شما بتوانید بر اساس آن محتوای داشته باشید که بتواند به این نیاز پاسخ دهد. نکته دیگر این است که این کلمات کلیدی باید منطبق با استراتژی سئوی شما باشد. در واقع ممکن است شما بر اساس اهداف مخاطب و اهدافی که دنبال می کنید سراغ کلمات کلیدی با حجم جستجوی کم یا زیاد بروید. همه این ها نشان می دهد که بخش مهمی از بهینه سازی کلمات کلیدی مربوط به جستجو و تحقیق کلمه کلیدی است.
یادتان باشد که کلمه کلیدی نقش مهمی در کشف و نمایش محتوا شما در جستجوهای کاربر و رتبه برندی SERP دارد، با این حال این تمام چیزی نیست که باید بدانید.
هدف کاربر یا User Intent
هدف کاربر از جستجو عنصری مهم، پایه ای و البته تا حدی پنهان است که برخی از سئوکاران و تولیدکنندگان محتوا به آن توجهی نمی کنند. نکته ای که وجود دارد این است که شما پیش از تولید محتوا سئو باید بدانید که مخاطبان هدف شما دقیقا به دنبال چه چیزی هستند. شاید فکر کنید که این مسئله همان نکته ای است که در خصوص کلمات کلیدی عنوان کردیم، اما یک تفاوت عمده میان این دو مفهوم وجود دارد.
در واقع ممکن است دو کاربر با جستجوی یک کلمه کلیدی مشخص به دنبال دو هدف مختلف باشند. به طور مثال فرض کنید یک کاربر با جستجوی کلمه کلیدی «کفش ورزشی» به دنبال پیدا کردن کفش برای خرید باشد اما فردی دیگر با همین جستجو می خواهد تاریخچه این محصول ورزشی را بداند. بنابراین صرفا بر اساس کلمات کلیدی نمی تواند User Intent را مشخص کرد. در حالت کلی هدف کاربر را می توان به 4 دسته تقسیم بندی کرد. این دسته بندی می تواند در تولید محتوا سئو نقش مهمی داشته باشد، چرا که شما باید بر اساس نیاز مخاطب هدف خود اقدام به تولید محتوا کنید. این 4 دسته عبارتند از:
- اهداف اطلاعاتی و اخباری: گروهی از مخاطبان صرفا به دنبال کسب اطلاعات، دانش و اخبار در خصوص یک موضوع یا یک کلمه کلیدی هستند.
- اهداف ناوبری و کشف سایت مرجع: برخی از کاربران بر اساس جستجویی که انجام می دهند می خواهند درگاه یا سایت خاصی را پیدا کنند و یا به دنبال مسیری هستند که به هدف خود برسند. به طور مثال وقتی کاربری به دنبال یک برند خاص باشد گفته می شود که این مخاطب با هدف ناوبری جستجوی خود را انجام می دهد.
- اهداف تجاری: به مخاطبی گفته می شود که با هدف خرید در آینده و یا استفاده از خدمتی مشخص در حال جستجو و مقایسه می باشد. به طور مثال شما می خواهید گوشی خریداری کنید. با جستجوی نام و مدل گوشی سعی می کنید اطلاعات مختلفی از این گوشی از طریق سایت های مختلف به دست بیاورید و در حال مقایسه آن با سایر گوشی ها هستید. این یک نوع هدف تجاری است.
- اهداف معاملاتی: این گروه افراد به دنبال خرید یک محصول یا استفاده از خدمات هستند. اگر بخواهیم بر اساس مثال بالا این موضوع را توضیح دهیم فرض کنید که شما گوشی مورد نظر خود را انتخاب کرده اید و در خرید آن به قطعیت رسیده اید، حال به دنبال درگاهی می گردید که بتوانید این گوشی را با بهترین خدمات و کمترین قیمت خریداری کنید.
شما به عنوان یک سئو کار یا تولید کننده محتوا باید User Intent خود را بشناسید و بدانید که دقیقا کاربر شما با چه هدفی ممکن است سراغ سایت شما بیاید. اگر شما یک سایت فروشگاهی در اختیار دارید بهتر است محتواهای خود را بر اساس دو گروه آخر طراحی و تدوین کنید، بدین ترتیب می توانید نرخ کلیک و تبدیل بالاتری را تجربه کنید.
آیا محتوا شما جذاب و خواناست؟
یکی دیگر از عناصر پایه ای سئو این است که محتوا باید برای مخاطب جذاب و خوانا باشد. در واقع همانطور که در ابتدای این مقاله عنوان کردیم تدوین محتوای که تنها بر اساس قوانین سئو باشد نمی تواند خوانش خوبی داشته باشد و این محتوا نمی تواند مخاطب را جذب کند.
محتوای که مخاطب را جذب نکند هم نرخ کلیک پایینی پیدا کرده و از نظر گوگل در رتبه های پایین ترSERP قرار می گیرد. از این رو شما باید نسبت به تدوین محتوای برای مخاطب اقدام کنید که بتواند خوانش خوبی داشته باشد و نیاز کاربر را بر طرف کند.
در واقع برای تولید یک محتوا سئو باید به این سوال پاسخ دهید که این محتوا را برای چه کسی نگارش می کنید؟ بهترین نوع نگارش محتوای است که بر اساس نیاز کاربر و برای کاربر تدوین شده باشد. این موضوعی است که در انتخاب موضوع محتوا، کلمات کلیدی و عناوین و ... باید رعایت شود.
استفاده از کلمات کلیدی نباید به صورت اجباری باشد و کاربر احساس کند که این کلمات به صورت مصنوعی در متن قرار گرفته است. محتوای از نظر سئو در رتبه بالاتری قرار می گیرد که خوانایی خوبی داشته باشد و همه چیز در آن طبیعی به نظر برسد. همچنین به این سوال مهم پاسخ دهید که آیا همه چیز برای درک آسان مخاطب آماده است؟ آیا محتوا به اندازه ای ساده تدوین شده است که تمام نیاز کاربر را بتواند پاسخ دهد؟ اگر پاسخ منفی است بهتر است بازنگری در تولید محتوا خود داشته باشید.
بهینه سازی و بروزرسانی محتواهای قدیمی
سئو یک روند یکباره نیست و شما باید به صورت مدام آن را مورد پایش قرار دهید. در کلام ساده تر نگارش یک محتوا با رعایت تمام الگو و نکات سئو به تنهایی کافی نیست. این محتوا ممکن است برای مدتی چراغ سبز کامل از سئو دریافت کند و بتواند نرخ کلیک خوبی برای شما ایجاد کند اما به علت آپدیت های مداوم در دنیای سئو ممکن است این روند با تغییر مواجه شود.
بنابراین بهترین استراتژی این است که شما روندی را تعیین کنید تا بتوانید محتواهای گذشته خود را مورد بازبینی قرار دهید و در صورت نیاز تغییرات لازم را برای آن اعمال کنید. نکته بسیار مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که اعتبار محتواهای شما به یک دیگر وابسته است.
در کلام ساده تر ممکن است یک محتوا شما اعتبار خوبی از نظر سئو داشته باشد و بتواند به تنهایی رتبه خوبی در SERP به دست بیاورد اما پایین بودن اعتبار برخی از محتواهای شما عملا مانع از این اتفاق می شود. به نوعی اعتبار محتواهای شما با هم تقسیم می شود و مجموعه برایند آن اهمیت دارد. اگر ده محتوا شما از نظر سئو و گوگل اعتبار خوبی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که گوگل به یک محتوا شما اعتبار قابل توجهی بدهد. از این رو بازنگری و بازنویسی محتواهای گذشته و حتی در برخی موارد حذف محتواهای اضافی اهمیت قابل توجهی در بهبود سئوی سایت شما دارد.
چگونه تولید محتوا سئو داشته باشیم؟
حال نوبت به سوال مهم و اساسی این مقاله می رسد. چگونه می توان تولید محتوا سئو داشته باشیم؟ در کلام ساده تر به دنبال این هستیم که بدانیم چگونه می توانیم به بهترین شکل نکات سئو را در محتوا خود بگنجانیم و این کار را به نحوی انجام دهیم که محتوا مصنوعی به نظر نرسد؟ در ادامه با 13 روش و نکته اصلی برای این کار آشنا خواهیم شد.
keyword research یا تحقیق کلمات کلیدی
بر اساس آمار به نظر میرسد گوگل بیش از 70 هزار درخواست جستجو را در ثانیه پردازش می کند. اگر می خواهید در این دریای عجیب و عمیق غرق نشوید باید کلمات کلیدی مناسب و مشخصی برای محتوا خود انتخاب کنید.
اولین گام برای پیشی گرفتن از رقبا در SERP انتخاب کلماتی است که بتواند به شکل دقیق و مشخص گروه مخاطبان شما را هدف قرار دهد. تعیین دقیق و درست کلمات کلیدی این امکان را به محتوا شما می دهد که به درستی دیده شود و نرخ کلیک خوبی دریافت کند. شاید انتخاب کلمات کلیدی مناسب به تنهایی نتواند رتبه سئوی شما را بهبود ببخشد، اما عدم استفاده از کلمات کلیدی درست و منطبق بر نیاز شما به تنهایی کافی است تا همه چیز را به نابودی بکشاند!
برای keyword research شما می توانید از ابزارهای مختلفی مانند SE Ranking، Ahrefs و Google Keyword Planner استفاده کنید. این ابزار به شما کمک می کند تا بتوانید بر اساس مفهوم محتوا و گروه مخاطبان خودتان دست به انتخاب بزنید.
همچنین ابزاری مانند Google Trends به شما نشان می دهد که روند یک کلمه کلیدی به چه شکلی است و در چه زمان هایی محبوب بوده و در کدام مناطق جغرافیایی بیشترین توجه به آن شده است. بر اساس این ابزار شما می توانید روند صعودی یا نزولی یک کلمه کلیدی را به خوبی مشاهده کنید و این مسئله می تواند به شما در انتخاب کلمه کلیدی مناسب کمک بزرگی کند.
با این حال اگر فکر می کنید ایده های زیادی برای انتخاب کلمات کلیدی ندارید می توانید از محتوا رقبای خود استفاده کنید! در واقع نگاه کنید و ببینید که رقبای شما سراغ چه نوع کلمات کلیدی رفته اند. همچنین شما امروز می توانید از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار فوق العاده برای کشف ایده استفاده کنید.
نکته دیگر این است که کلمات کلیدی انتخاب شده برای ابد قرار نیست کارکردی ثابت داشته باشد. ممکن است استراتژی سئویی شما تغییر کند و یا کلمات کلیدی قدرت خود را از دست دهند. از این رو لازم است بخشی از keyword research معطوف به بررسی مجدد کلمات کلیدی انتخاب شده باشد.
از هدرهای مناسب استفاده کنید
فکر می کنید گوگل چگونه می تواند محتوا شما را مورد بررسی قرار دهد و آن را در دسته بندی های SERP نمایش دهد؟ گوگل از خزنده ها و ربات هایی استفاده می کنند که در دل میلیون ها متن می خزند و آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. این خزنده مانند خواننده هایی هستند که به دنبال بهترین متن ها بر اساس نیاز کاربر می گردند.
یکی از مهم ترین ابزارهایی که این خزنده ها بر اساس ان می توانند متن را مورد بررسی قرار دهند، هدرها هستند. در واقع خزنده با بررسی عنوان، هدر H1 و سایر هدرها چارچوب کلی متن شما را متوجه می شود و می تواند مفهوم آن را مفهوم مورد نظر کاربر را مقایسه کند.
شما باید در عنوان و هدرهای خودتان به صورت کاملا طبیعی از کلمات کلیدی یا کلمات نزدیک به کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید. بدین ترتیب خزنده ها متوجه می شوند که مفهوم اصلی محتوا شما در کدام سمت و سو قرار دارد.
در نظر داشته باشید که بین محتوا و هدرها با یک دیگر باید یک نوع پیوستگی خاص وجود داشته باشد و از مجموع این هدرها چارچوب خاصی استخراج شود. این مسئله ای است که می تواند به داشتن یک محتوا سئو کمک بزرگی کند.
محتوا سئوی خود را برای snippets (قطعه برجسته) بهینه کنید
Snippets بخشی از نتایج گوگل محسوب می شود که مستقیم ترین پاسخ به نیاز کاربر را در بر می گیرد. به نوعی این نتیجه جستجو بالاتر از لینک های SERP و به صورت مجزا نمایش داده می شود. بنابراین هر سایت یا محتوای که بتواند پاسخ مستقیم به نیاز کاربر داده باشد این امکان را خواهد داشت که بتواند در بالاترین رتبه SERP محتوا خود را قرار دهد.
اما سوال اینجاست که چگونه می توان بخشی از محتوا خود را به شکل Snippets در نتایج گوگل نشان داد؟ فرض کنید که می خواهید برای سوال «چگونه با مک اسکرین شات بگیریم؟» پاسخی برای قطعه ویژه گوگل داشته باشیم. برای این کار باید به نکات زیر توجه کنیم:
- پاسخ باید ، دقیق و مشخص باشد.
- از هدرهای H1 یا H2 برای این سوال می توانید استفاده کنید تا احتمال Snippets آن را افزایش دهید.
- از کلمات کلیدی و جمله بندی مناسب استفاده کنید. برای سوال طرح شده در بالا شما می توانید از جمله «برای اسکرین شات گرفتن از مک می توانید .... »
- سعی کنید جملات خود را با یک فعل اجرایی مانند «کلیک» یا «انتخاب» آغاز کنید.
- نکته مهم این جاست که اگر می خواهید پاسخ شما به عنوان Snippets در گوگل به نمایش گذاشته شود باید کمتر از 58 کلمه باشد و این شاید مهم ترین نکته ای است که باید به آن توجه داشته باشید.
محتوا شما باید برای انسان باشد و نه موتورهای جستجو
یکی از اشتباهات رایج سئوکاران و نویسندگان محتوا سئو این است که به اندازه ای در ابزارها و الگوریتم های مختلف سئو درگیر می شوند که فراموش می کنند کاربر این محتوا انسان است و باید برای یک مخاطب واقعی این محتوا تدوین شود.
نکته ای که باید به آن فکر کنید این است که محتوا شما قرار است مخاطب را جذب کند و نه گوگل را. از طرف دیگر به این مسئله توجه داشته باشید که آپدیت های اخیر گوگل به خوبی نشان داده است که تا چه اندازه به نکته اهمیت می دهد. بنابراین می توان اینگونه گفت محتوای که برای مخاطب تدوین شده باشد به نوعی محتوای است که گوگل آن را دوست دارد.
محتوا شما باید به نیاز کاربر توجه کند، به آن پاسخ دهد و بتواند تعامل مناسبی با مخاطب برقرار کند. شما می توانید از ابزارهای مختلف برای شناسایی میزان این تعامل استفاده کنید. این که مخاطب شما چند محتوا از سایت شما را مورد بررسی قرار داده و یا با دیدن اولین محتوا از سایت شما خارج شده در سئوی سایت شما اهمیت دارد.
عنوان خود را بهینه کنید
عنوان ویترین محتوا شما محسوب می شود و مخاطب بر اساس آن تصمیم می گیرد که آیا محتوا سئوی شما مناسب است یا خیر. همچنین خزنده های گوگل نیز به عنوان حساسیت بالایی دارند. شاید محتوا سئوی شما یک محتوا فوق العاده باشد، اما نداشتن یک عنوان مناسب و جذاب می تواند مانع از کسب رتبه های خوب در SERP و جذب نرخ بالا شود.
برای داشتن یک عنوان خوب می توانید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- از اعداد در عنوان خود استفاده کنید. اعداد به شکل کاملا مشخص و واضح نشان می دهد که هدف محتوا شما چیست و این به مخاطب کمک می کند که هدف خود را بتواند ساده تر با هدف محتوا شما تطبیق دهد.
- پیشنهاد خود را در عنوان ارائه دهید. نشان دهید که خواننده قرار است با چه مفهومی در محتوا رو به رو شود و چه پیشنهاد یا راهکاری را می خواهد دریافت کند.
- از یک تیزر کوچک هم استفاده کنید. تیزرها نشان دهنده اهداف شما هستند. به طور مثال «ما این برنامه را امتحان کردیم ...» یک نوع تیزر برای شما محسوب می شود.
از کلمات کلیدی در توضیحات متا (meta description) استفاده کنید
آیا از meta description برای محتواهای خود استفاده می کنید؟ اگر پاسخ شما منفی باشد باید بگوییم که شما یک ابزار مهم گوگل برای جذب مخاطب را نادیده گرفته اید. توضیحات متا بخش مهمی از ویترین کاری و محتوای شما محسوب می شود.
در واقع متا آن بخش از محتوا محسوب می شود که در نتایج SERP زیر عنوان نمایش داده می شود. متا در واقع بعد از عنوان اصلی ترین ویترین شماست. خواننده با این بخش از محتوا شما کلیت را متوجه می شود و به این نتیجه گیری می رسد که آیا محتوا شما کارایی لازم را دارد یا خیر.
توجه داشته باشید که اگر خودتان اقدام به مشخص کردن meta description نکرده باشید، گوگل به صورت خودکار این کار را انجام می دهد. بنابراین ممکن است بخشی از متن شما به عنوان توضیحات متا انتخاب شود که خودتان نخواهید.
برای مشخص کردن meta description باید به چند نکته توجه داشته باشید:
- توضیحات متا باید کوتاه باشد و حداکثر از دو یا سه جمله تشکیل شود.
- از یک یا دو کلمه کلیدی در توضیحات متا استفاده کنید. این به خزنده های گوگل کمک می کند شما را در رتبه های بالاتری از SERP قرار دهد.
- تا جایی که می توانید توضیحات متا را جذاب و قانع کننده بنویسید. یادتان باشد که meta description آخرین تیر ترکش شما برای جذب مخاطب از صفحه جستجوی گوگل است. در واقع ممکن است شما بتوانید به رتبه های بالا در SERP برسید، اما نکته اینجاست تا زمانی که مخاطب لینک شما را انتخاب نکرده باشد این رتبه هیچ کارکردی برای شما ندارد. این توضیحات متا و عنوان شماست که می تواند در جذب مخاطب و افزایش نرخ کلیک تاثیرگذار باشد.
به سوالاتی پاسخ دهید که هیچکس نمی خواهد پاسخ دهد
اگر می خواهید در دنیای سئو و نوشتن محتوا سئو از رقبای خود پیشی بگیرید باید سراغ سوالاتی از ذهن مخاطب بروید که کسی به دنبال پاسخ به آن ها نیست. اگر شما بتوانید به درستی این سوالات را کشف کنید و به آن ها پاسخ دهید عملا این امکان را پیدا می کنید که یک سئوی بدون رقیب برای خودتان ایجاد کنید.
همه چیز با یک سوال شروع می شود. مشتری من به چه چیزی فکر می کند؟ مخاطب در ذهن خود چه سوالات مهمی از کسب و کار ما دارد؟ کدام دسته از سوالات است که سایر رقبا دوست ندارند به آن پاسخ دهند؟
بگذارید با یک مثال این مسئله را به شکل واضح تری توضیح دهیم. فرض کنید که شما به عنوان یک شرکت ارائه دهنده خدماتی خاص فعالیت می کنید. احتمالا در حوزه کسب و کار شما کسی دوست ندارد محدوده ارائه قیمت خدمات خود را به شکل عمومی اعلام کند. چرا که در این صورت رقیب می تواند با کاهش قیمت اعلامی مشتری شما را ساده تر جذب کند.
بنابراین سوالی مربوط به هزینه خدمات از جمله سوالاتی محسوب می شود که کسی دوست ندارد به آن پاسخ دهد. اما پاسخ شما به این سوال، حتی یک پاسخ تقریبی و نه کاملا دقیق می تواند یک محتوا سئو بدون رقیب برای شما ایجاد کند. حتی شما می توانید با داشتن یک ماشین حساب ساده و آنلاین این محاسبات را در اختیار مخاطب خود قرار دهید تا قیمت های شما نه به صورت دقیق و نه به صورت عمومی اعلام شود.
محتوا را از کلمات کلیدی اشباع نکنید
کلمات کلیدی عنصر مهم و تعیین کننده در دنیای سئو محسوب می شود اما اشباع کلمه کلیدی می تواند نتیجه ای کاملا عکس داشته باشد. این که شما از چند کلمه کلیدی به صورت مصنوعی پشت سر هم استفاده کنید به خوانش محتوا سئوی شما ضربه می زند و همین مسئله کافی است تا عملا محتوا شما از نظر خواننده جذاب نباشد و همین مسئله موجب کاهش رتبه سایت و محتوا در SERP خواهد شد.
همین موضوع در خصوص توضیحات متا، عنوان و هدرها وجود دارد. شما باید از کلمات کلیدی به شکل هوشمندانه و طبیعی استفاده کنید. استفاده از چند کلمه کلیدی به صورت پشت سر هم در توضیحات متایی که خودش طول چندان زیادی ندارد عملا نشان می دهد که شما تنها به دنبال استفاده از ابزار کلمات کلیدی هستید و این چیز خوشایندی برای گوگل محسوب نمی شود.
به وب سایت های معتبر در محتوا خود لینک دهید
خسیس نباشید و از لینک دادن به وب سایت های معتبر و مرجع نترسید. لینک های مرجع در محتوا شما نه تنها از نظر گوگل بد نیست، بلکه به خزنده ها نشان می دهد که محتوا شما بر اساس چه منابعی تدوین شده است.
از طرف دیگر این لینک ها به خواننده این اجازه را می دهد که برای کسب دانش و اطلاعات بیشتر در خصوص موضوع وارد سایت های مرجع و محتواهای اصلی شود. بنابراین خواننده و مخاطب شما از شما متشکر خواهد بود. این یعنی شما توانسته اید اعتماد خواننده را به خود جلب کنید.
اگر نگران این هستید که لینک مرجع رتبه محتوا شما را کاهش دهد می توانید از امکان Not Follow برای لینک های داده شده استفاده کنید. این کار مانع از تاثیر اعتبار لینک خارجی در محتوا شما می شود.
محتوا سئوی بلند اما منطقی داشته باشید
در دنیایی زندگی می کنیم که به نظر مخاطب حوصله چندانی برای مطالعه متن های طولانی ندارد. برنامه هایی مانند اینستاگرام عملا روند مطالعه افراد را تغییر داده و همین مسئله باعث شده برخی از سئوکاران و تولید کنندگان محتوا سئو به این فکر کنند که بهتر است سراغ محتواهای کوتاه تر رفت.
اما مسئله ای که وجود دارد این است که گوگل همچنان محتواهای سئوی بلند را بیشتر دوست دارد. این محتواها می توانند اطلاعات بیشتری در اختیار کاربر و گوگل قرار دهند. در واقع خزنده های گوگل اطلاعات بیشتری از این محتواها کشف می کنند و بر اساس آن می توانند متوجه شوند که آیا این محتوا کارایی خوبی برای مخاطب دارد یا خیر. از نظر گوگل به نظر می رسد حداقل طول مناسب برای یک محتوا باید بیش از 2 هزار کلمه باشد.
البته در این بین نباید مخاطب را از یاد برد. طولانی بودن بیش از حد محتوا هم برای خواننده خسته کننده می شود و این احتمال وجود دارد که پیش از اتمام محتوا از سایت شما خارج شود. برای این که این اتفاق رخ ندهد بهتر است سعی کنید از bullet points ها استفاده کنید، پاراگراف های بلند را به چند قسمت تقسیم کنید و به هر نحوی مانع از خسته شدن ذهن و چشم مخاطب شوید.
از لینک های داخلی استفاده کنید
لینک های داخلی از یک پست به پست دیگر می تواند نقشه سایت شما را به شکل واضح تری برای خزنده های گوگل ترسیم کند. این لینک ها عملا به ربات های گوگل اجازه می دهد که بتوانند ساده تر در سایت شما بچرخند و محتواهای بیشتری را کشف کنند.
از طرف دیگر داشتن لینک های داخلی به مخاطب اجازه می دهد میان پست ها گردش کند و این بدین معنی است که مخاطب زمان بیشتری را در سایت شما سپری می کند و احتمالا شما می توانید چند نرخ کلیک متفاوت از یک مخاطب برای خود ایجاد کنید. همچنین هر قدر یک مخاطب بیشتر در سایت شما باقی بماند احتمال افزایش نرخ تبدیل آن بیشتر می شود. یعنی شما ساده تر می توانید این مخاطب را به مشتری خود تبدیل کنید.
اما مسئله ای که وجود دارد این است که لینک های داخلی نباید به شکل مصنوعی و یا بر اساس اعلان های عمومی و یا هرزنامه ها صورت بگیرد. آن چیزی که اهمیت دارد این است که همه چیز باید طبیعی و مرتبط باشد.
یعنی لینک داخلی که در یک پست استفاده شده ارتباط معنایی و مفهوم به آن پست داشته باشد. به نوعی کاربر احساس نیاز به استفاده از این لینک داشته باشد و در جای مناسب این لینک به کاربر ارائه شود. همه این ها کمک می کند که سئوی نهایی سایت شما در SERP جهش چشم گیری داشته باشد.
از محتوا سئو هوش مصنوعی استفاده نکنید
گوگل خود یک ربات است و بر مبنای هوش مصنوعی طراحی شده است. بنابراین به سادگی می تواند هم جنس خود را شناسایی کند! از طرف دیگر هوش مصنوعی به اندازه ای پیشرفت نکرده است که بتواند محتوای تولید کند که برای انسان و گوگل به عنوان یک محتوا طبیعی شناخته شود.
محتواهای تولید شده توسط هوش مصنوعی به واسطه هوش بالای گوگل شناسایی و علامت گذاری می شود. بنابراین می توان به سادگی گفت که هوش مصنوعی می تواند تاثیر منفی در سئوی نهایی سایت شما داشته باشد.
شما به جای این که بخواهید تمام زحمت نگارش محتوا سئو شده را به هوش مصنوعی بدهید بهتر است از هوش مصنوعی برای گرفتن ایده، چارچوب محتوا و کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر استفاده کنید. هوش مصنوعی امروز می تواند بسیاری از روند ها را برای شما کوتاه کند، به شما جواب های دقیق تری بدهد و شما را برای داشتن یک محتوا سئو شده حرفه ای راهنمایی کند، اما نمی تواند خودش یک محتوا سئو شده کامل و بدون نقص به شما تحویل دهد. این یک نکته بسیار مهم در خصوص هوش مصنوعی و محتوا سئو محسوب می شود.
سوالات متداول (FAQ) ها را جدی بگیرید
سوالات متداول این امکان را به محتوا شما می دهد که بتوانید پاسخ های دقیق به برخی از مهم ترین و رایج ترین سوالات کاربران در خصوص مفهوم محتوا ارائه دهید. نکته ای که وجود دارد این است که اولا این بخش باعث ایجاد تعامل میان مخاطب و محتوا شما می شود و از طرف دیگر این بخش به خزنده های گوگل کمک می کند ساده و سریع تر مفهوم کلی محتوا شما را درک کنند.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که گوگل همواره به دنبال محتواهایی می گردد که بتواند سریع، ساده و دقیق پاسخ نیاز کاربر را ارائه دهد. از این رو در نتایج جستجوی خود بخشی را استفاده می کند که بتواند به برخی از مهم ترین و کاربردی ترین سوالات کاربران پاسخ دهد. اگر می خواهید سایت و محتوا شما هم در این بخش قرار بگیرد بهتر است سوالات متداول را جدی بگیرید.
تولید محتوا سئو را شروع کنید
نکات و ترفندهای زیادی برای بهینه سازی وبلاگ شما برای به دست آوردن نتایج سئوی بهتر و کسب رتبه های بالا در SERP وجود دارد. با این حال، تولید محتوا سئو میتواند برای بسیاری از نویسندگان محتوا و کسبوکارهای کوچک طاقتفرسا باشد، زیرا بیشتر یک ماراتن است تا یک دوی سرعت.
انتشار مداوم وبلاگ های مفید و معتبر که کاملاً بهینه شده اند بهترین گزینه برای ایجاد صفحه اول است. اما برای این کار نیاز به تداوم در تولید محتوا سئو و داشتن صبر بالاست. از طرف دیگر به این موضوع فکر کنید که سئو یک الگوریتم است، بنابراین برای همه منصفانه و یکسان عمل می کند. بنابراین یادتان باشد که اگر از قوانین پیروی می کنید، دلیلی وجود ندارد که وبلاگ شما فوق العاده خوب عمل نکند و نتواند به رتبه بالا برسد.
همچنین به این نکته مهم توجه داشته باشید که، سئو و معیار های آن یک روند یکباره نیست و همیشه در حال تغییر هستند. یادتان باشد که چیزی که یک سال کار می کند ممکن است سال بعد به کار نیاید.